Видатний Українець, засновник Українського гуманітарного ліцею, лауреат міжнародної премії імені Йосипа Гердера, основоположник Українознавства як самостійної галузі знань, академік Академії педагогічних наук, доктор філологічних наук, професор, письменник, блискучий поет і учений, громадський та суспільний діяч, Чернігівчанин, знаний далеко за межами України, співголова Піклувальної ради ліцею Петро Петрович Кононенко святкує сьогодні свій 91-й День народження.

   Від імені великої Ліцейної родини - директора, заступників директора, вчителів, учнів, батьків, випускників та вихованців ліцею різних років - щиро вітаємо Петра Петровича! Дякуємо за науку і мудрість, за силу Любові до України і її європейський та світовий поступ, за те, що багато років були ліцейним Учителем українознавства.
  Многая літа Вам, вельмишановний Петре Петровичу! Нехай Ваша душа і сила духу, Ваша наукова і поетична творчість слугують нинішньому і прийдешнім поколінням українців, а Ваше перо і натхнення підносять Українську Націю на омріяні Григорієм Сковородою, Тарасом Шевченком, Іваном Франком, Василем Стусом, Ліною Костенко висоти світової культури.
  Здоров'я і Добра Вам! Здійснення найзаповітнішої Вашої мрії - справжньої Свободи для України, а сьогодні - й перемоги у війні з окупантами! Нехай Господь дарує Вам сили на завершення багатотомної праці й многая-многая літа у доброму здоров'ї!
   З повагою і Любов'ю, родина Українського гуманітарного