Круглий стіл «Пріоритетні напрями діяльності у галузі освіти і науки» у рамках обговорення проекту Середньострокового плану пріоритетних дій Уряду на 2017-2020 роки

31 січнядиректор Українського гуманітарного ліцею, народний вчитель України, кандидат педагогічних наук Ганна Стефанівна Сазоненко взяла участь у зустрічі Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана та Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич з експертами та представниками громадськості.

На порядку денному було обговорення пріоритетних напрямів у галузі освіти і науки, які включено до розділу ІІІ «Розвиток людського капіталу» проекту Середньострокового плану пріоритетних дій Уряду до 2020 року.

За словами Прем’єр-міністра, увесь "процес освіти в Україні - школа, ПТУ, вища школа - мають бути сучасними і отримати доступ до найкращих практик знань, які є сьогодні у світі".

"Головне, щоб наші діти отримали можливість здобуття якісної освіти, щоб вони були конкурентними і змогли знайти робочі місці у нашій країні, - наголосив Глава Уряду. - Нам треба все зробити для того, щоб освіта почала продукувати якість. Ця якість буде фундаментом подальших змін в нашій країні".

У свою чергу Директор Українського гуманітарного ліцею Київського національного університету ім. Т.Г. Шевченка Ганна Сазоненко переконана, що проект Міністерства освіти і науки щодо реформування середньої школи "Нова українська школа" зможе розв’язати багато існуючих на сьогодні питань.

«Вперше ми говоримо про персоніфіковану освіту, освіту для дитини, для особистості. Ми безкінечно реформували освіту, але ті реформи були політичними, або в економічній частині. Але ніколи ми не зачіпали дитину, людину», - підкреслила Ганна Стефанівна.
За матеріалами єдиного веб-порталу органів виконавчої влади України