Космічна  мрія

20 грудня 2017  року в Бізнес-конференц-холі INVERIA відбулося нагородженням переможців конкурсу «Моя основна космічна мрія». Переможців обирали визнані експерти в космічній сфері: Леонід Каденюк — перший астронавт незалежної України,  Перший почесний ліцеїст; Ірина Дячук — директор музею космонавтики ім. С.П. Корольова; Олег Петров — голова Правління українського молодіжного аерокосмічного об’єднання «Сузір’я».

За підсумками конкурсу перемогу здобули наші ліцеїсти  Валерія Перкальова та Кирил Кущенко. Валерія  (перше місце) зробила дослідження на тему «Подорож у часі та просторі». У якості винагороди ліцеїстка отримала подорож до головного космічного центру в США National Aeronautics and Space Administration (NASA).   Друге місце  посів  ліцеїст  8 –А класу Кирил Кущенко. Його  мрія – це   зустріч  землян  із  інопланетянами.

Для ліцеїстів  стало великою честю познайомитись із такою видатною людиною як  Леонід Каденюк.  Ми почули багато цінних порад щодо навчання, нашого майбутнього та пріоритетів у житті.  Космонавт побажав усім  удачі та здійснення мрій. 

 На церемонії  нагородження  була присутня Г.С. Сазоненко,  директор нашого ліцею.  Галина Стефанівна звернулася до всіх  зі словами: «Щастя учителя в його дітях. Наші діти  досягають висот, свого  «АКМЕ», бо в УГЛ   КНУ імені Тараса Шевченка особливий ліцейний дух і особливий ліцейний простір, а ще наш  ліцей зірковий. Його зірковість визначається назвою: «Український» - астероїд «Україна»; астероїд «КНУшевія» на честь Київського національного університету імені Тараса Шевченка;  астероїд «УГЛІЯ» на честь ліцею відкритий у 2015 році,  а тому  я впевнена, що  наступним космонавтом незалежної України буде наш  ліцеїст».

На мою думку, це дуже престижно та приємно, що саме наші ліцеїсти отримали  першість у цьому конкурсі. Вітаємо та пишаємось!
Наприкінці церемонії перший космонавт незалежної України Леонід Каденюк презентував свою книгу "Місія – космос" та провів автограф-сесію. Ми були щасливі отримати монографію  Першого Космонавта  з  його особистим підписом.

                                                                                         Карина  Кравчук, 13 група