Тріумфатори  V фестивалю-конкурсу самодіяльних театрів «Перевтілення!»

Камерний театр-студія «Мельпомена»  ліцею є   неодноразовим володарем  Гран-прі щорічного фестивалю театральних колективів «Кришталевий Каштан  на Печерську»  (керівники: актриса Молодого театру С.Д. Легіна та вчитель риторики ліцею Л.Г. Василенко).  21 травня  театр брав участь у V фестивалі-конкурсі самодіяльних театрів «Перевтілення!» за підтримки Народного студентського  театру «Вавилон» та Центру культури та мистецтв Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова.  За результатами першого (заочного) туру,  конкурсу відео-анонсів були визначені 27 спектаклів для очного туру,  серед яких і наш спектакль «Усі миші люблять сир», таким чином ми  отримали  офіційне запрошення для участі у фестивалі.

Під час перегляду вистави  відбулося те чудо театрального мистецтва, коли герої спектаклю на сцені та глядачі у залі жили єдиним подихом, відчували разом усі перипетії подій. Керівники студії  знайшли для кожного актора притаманний лише йому, його характеру й можливостям стиль поведінки і манери виконання своєї ролі. Тому вся вистава набула гармонійного та високохудожнього рівня акторського перевтілення. У кожному жесті  – душа, у кожній миті гри – диво. Неперевершена гра наших ліцеїстів подарувала глядачам чудовий настрій. А підтвердженням цього були нестихаючі оплески публіки і гучні вигуки «Браво!».

Під час церемонії нагородження, яка відбулася наступного дня  22 травня  переможців фестивалю,   наш театр,  здобув найпрестижніші нагороди:

  • за кращу режисуру;
  • за кращу сценографію;
  • за кращий сценічний ансамбль;
  • за кращу чоловічу роль  (Альбін – Антон Криштопа,  ліцеїст 8-А класу);
  • за кращу жіночу роль (Віолетта – Олександра Хижняк, ліцеїстка 21 групи);
  • за кращу роль другого плану (Фружі – Влада Шевченко, 13 група);

    Вітаємо студійців із високою перемогою!
Переглянути світлини>>>


Заступник директора з виховної роботи
Н.В. Нестеренко