22 листопада 2014-го виповнилася 81-ша річниця трагічної для країни події – геноциду Українського народу, організованого комуністичною владою колишнього СРСР. Однією із цілей тодішньої влади було зламати опір волелюбного українського народу.

Імпрезою пам’яті жертвам Голодомору «Ми в цій землі, житами проросли, щоб голоду не знали люди вічно» відзначили цей день в Українському гуманітарному.

Ліцеїсти розповіли про трагедію тих страшних років, які пережив український народ. Під час імпрези пролунали поетичні рядки О. Олеся, П.Тичини, вокальні композиції та були інсценізовані фрагменти творів у виконанні ліцеїстів 12 групи (вихователь І.І. Гузій).

Хвилиною мовчання учні вшанували пам’ять загиблих і тих, хто пережив роки нелюдських страждань. Цією акцією вихованці хотіли донести до кожного правду про те, що відбувалося в Україні в 1932-1933 роках.

Кожен громадянин України повинен знати сторінки історії держави, в якій він живе та шанувати пам’ять тих, чиє життя забрала насильницька смерть. Пам’ятаймо, щоб не допустити трагедії у майбутньому – не можна забувати про минуле.