Імпреза «Небесна Сотня - Герої не вмирають»

День Героїв Небесної Сотні – пам'ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого з метою увічнення великої людськості, громадянської і національної відваги,  самовідданості, сили духу і стійкості.

Спогади про Майдан  роздуми про майбутнє, переосмислення сьогодення – саме такими словами можна охарактеризувати імпрезу–реквієм «Герої не вмирають», підготовлену ліцеїстами 23 (економічної) групи (вихователь Черінько Л.Б.).

Діти нагадали присутнім про хід подій Революції Гідності та її кульмінаційний момент – розстріл людей, чиї імена навічно закарбовані в скрижалі української історії й кого завжди пам'ятатимуть як Небесну Сотню, яка своїм життям заплатила за свободу для мільйонів українців і дала шанс збудувати нову демократичну правову державу.

Майстерність читання поезій, виконання пісні «Плине кача», перегляд фрагментів документального кінофільму «Двадцять свідчень про переламний день протистоянь на Майдані» – все це у пам’ять про тих, хто віддав своє життя за Україну, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє.

Ліцеїсти запалили свічки пам’яті та поклали квіти на місця розстрілів Героїчної Сотні.

Ми вдячні учням 23-ї групи за створену атмосферу світлої печалі та скорботи за тими, хто поліг за майбутнє України. Адже так важливо в цей нелегкий для нашої держави час пам’ятати героїв, які заплатили за свободу страшну ціну- віддали своє життя.

Майдан не знав вікових обмежень- забирав усіх. Найстаршому з них було 82 роки, наймолодшому  ледве виповнилося  17. Загибель Небесної Сотні стала поштовхом до нових стремлінь зробити Україну оновленою, демократичною та справедливою,  адже разом ми нездоланні, дух наш незламний. Проникливі вірші та виконання пісні «Вони прилетять ангелами з небес» розтопили серця навіть найбайдужіших. Хвилиною мовчання ліцеїсти вшанували пам’ять героїв.

Ніхто не в силах повернути час, та їхні душі завжди будуть жити в наших серцях…

Велика  людська, громадянська, національна відвага та самовідданість, сила духу і стійкість Героїв Небесної Сотні,  завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідна вшанування.

                              Вічна пам'ять героям України!

 

 Дар’я  Коржова,  Маргарита Врублевська,

 Марія Чуєвська, ліцеїстки  21 (філологічної )  групи