Імпреза до ювілею Івана Драча
  У жовтні свідомі та небайдужі до Слова українці відзначили славетний ювілей унікального українського поета-шістдесятника, кіносценариста, відомого політичного і громадського діяча, героя України – Івана Федоровича Драча.
   У нашому закладі не просто вивчають творчість цього Поета, а й пам’ятають чудові діалоги-зустрічі за участю Івана Федоровича, цінують його творчість і виховуються на прикладі життя і діяльності гідного Українця.
  Ліцеїсти спільно з кафедрою української філології нашого закладу провели літературну імпрезу, присвячену Ювіляру «Перо, мій скальпелю вогненний…».
   Пролунали прекрасні, неперевершені поезії І.Драча «Лист до калини», «Балада про крила», «Без тебе світ – це тьмявий морок», «Слово», «Виклик» у виконанні учнів 8 класу та І курсу – Антона Криштопи, Поліни Мотчаної, Марії Дегтяревої, Іллі Приходька, Анни Пастушенко, Володимира Шиянова.
   Слово Івана Драча окрилювало, надихало, підносило до висот Краси і Вічності усіх присутніх у залі.
   Поезія І. Драча – це насамперед поезія запитань, спроба докричатися до зір, достукатися до людини, поетичну творчість І.Драча було відзначено найвищою Шевченківською премією. Минають роки, але залишаються вічними слова Поета – ювіляра, Поета – майстра, Поета – Українця:
     Поезіє, сонце моє оранжеве!
     Щомиті якийсь хлопчисько
     Відкриває тебе для себе,
     Щоб стати навіки соняшником…
  Ми пишаємося тим, що Господь подарував Україні Поета з Божої ласки – Івана Драча. Зичимо Івану Федоровичу здоров’я і творчого натхнення на многії літа!
...