Герої не вмирають

 

Серед вогню та льоду, снайперів на дахах,
Небесна Сотня заплатила найстрашнішу ціну патріотів…
Їхня кров та мужність дають українському народові другий шанс на свободу

Джо Байден, чинний президент США

Свобода – фундаментальна характеристика людського існування, це можливість вільного вибору та усвідомлення власної відповідальності за нього. Герої Небесної Сотні зробили свій вибір – відстояли свободу України та гідність її народу, віддавши своє  життя.

20 лютого 2014 року стало не просто датою чергової офіційної події в календарі, а своєрідною точкою неповернення до пострадянської моделі відносин між владою та суспільством. День Героїв Небесної Сотні покликаний увічнити велику людську, громадянську і національну відвагу та самовідданість, силу духу і стійкість громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави.

Українці 2021 року відзначають цей день під гаслами: «Вдячні за гідність!», «Вдячні за свободу!», «Вдячні за майбутнє!». Сучасні художники пишуть картини, влаштовують виставки до цього пам’ятного дня. 1 січня 2021 року почалася реалізація проєкту «День народження Героя та Дзвін Гідності» з метою вшанування пам’яті усіх, хто віддав життя за свободу України.

Ці події відгукуються у серцях і наших ліцеїстів. 12 група підготувала онлайн-імпрезу, враховуючи виклики часу:

…Сльоза, мов куля пропекла граніт.

У серці мами закровила рана…

Такі слова не залишать байдужими нікого. Ліцейна родина долучається до «Тихої ходи пам’яті», покладання квітів,  вшановуючи подвиг наших Героїв.

Катерина Бубенок-Гончар, ліцеїстка 12 групи