Російська агресія, котра спричинила анексію Криму та війну на Донбасі, розпочалася тоді, коли я був ще зовсім малим – понад 5 років тому. Батьки неодноразово показували мені місце загибелі героїв Небесної Сотні на майдані Незалежності та воїнів, які загинули,  захищаючи Батьківщину на Сході України  (їх  фотографії  розміщені на стіні біля Михайлівського Золотоверхого собору).
 
   Я, так само як і мої друзі, зростав в атмосфері бурхливих подій, які переживала моя країна.
 
   У середу 06.11.19 р. ліцеїсти мали змогу зустрітися з людиною, яка є уособленням українського духу, людиною, яка не скорилася загарбнику в анексованому Криму, справжнім Героєм України – Володимиром Балухом.
 
   Тільки за те, що він вивісив український прапор на своєму будинку, Володимир був засуджений  на тривалий термін ув’язнення.
 
   З перших вуст ми дізнались наскільки цинічним та підступним є наш ворог, який не рахується з правами людини. Лейтмотивом діалогу стали слова Володимира: “Маленька правда перемагає велику неправду”.
 
   Приклад самопожертви Володимира Балуха надихає нас на віру в щасливе майбутнє нашої країни та спонукає зробити свій внесок у розбудову незалежної української держави.

 

Юрій Захарченко,
член Учнівського парламенту,
ліцеїст  23-ої (економічної) групи

ФОТО ПОДІЇ