26 жовтня, нам, учням 23 економічної групи, випала унікальна нагода стати учасниками екологічного столу «Шинам – стоп!». Подія відбулася на базі ЗНЗ «Фінансовий ліцей» Подільського району м. Києва за підтримки Міністерства освіти і науки України, Національного транспортного університету, Інституту проблем виховання Національної Академії педагогічних наук України. У дискусії взяли участь 17 шкіл-учасників міжнародного Проекту асоційованих школи ЮНЕСКО. 
   На превеликий жаль, дуже часто використані шини стають частиною дизайну прибудинкової території. Коли діти бавляться на майданчиках поблизу «практичних» декоративних виробів та атракціонів, їхні батьки навіть не підозрюють, до яких згубних наслідків це може призвести. Адже контакт гуми з дощовими опадами та ґрунтовими водами супроводжується вимиванням токсичних органічних сполук: дифеніламіну, дибутилфалату, фенантрену і т.д. Учні Фінансового ліцею провели дослідження території Подільського району та виявили величезну кількість шин, які стали невід'ємною частиною облаштування подвір'їв та дитячих садочків.
   На нашу думку, це дуже корисний проект, долучившись до якого, ми зможемо пояснити мешканцям нашого міста, яку небезпеку становлять використані шини на їх подвір'ї, та убезпечити їхніх дітей. Наш девіз: «Шинам – стоп!».

Вероніка Криломака, вихованка 23 групи

...