До  Великодніх свят

   До свята Великодня в Картинній галереї нашого ліцею відкрилася виставка київського художника Романа Селівачова «Нехай святиться ім’я Твоє. Іконопис». Роман Селівачов із генерації художників, які ввійшли в київський арт-простір нещодавно. Усі твори майстра позначені естетичним смаком та відповідальністю за кожен штрих. Також дивує стилістична різноплановість робіт. Тут представлено ікони, виконані на дошках та камені яєчною темперою. Він пише ікони, дотримуючись зразків візантійського письма. Навчання в Національній академії образотворчого мистецтва й архітектури дали добрий фаховий вишкіл. Особистий стиль доволі рано виявився у живописі художника. Але в іконописі та стінописі художник дотримується візантійських традицій.
   На відкритті виставки художник поділився з ліцеїстами своїми думками про іконопис: «Ікона відродилася за кілька десятиліть,  треба намагатися залишити ікону нашого часу, щоб наші потомки її могли ідентифікувати, що це ікона 21 століття.
   Проповідувати Євангеліє треба і кольором, і формою, і малюнком, і всім, всім, всім. Відповідно колорит  має грати, дзвеніти, а не в’язнути і тухнути».
13 квітня Роман Селівачов провів майстер-клас з ліцеїстами 11 та 12 груп. Художник продемонстрував тонкощі темперного іконопису, розповів про орнаментальне мистецтво та показав приклад орнаментального розпису рами.
   Учні залюбки створювали свої орнаменти.