Весна іде, і переможним кроком
В тюльпановому вічному вогні
Йде травень крізь хвилини, дні і роки,
Несе нащадкам спогади свої.

Святковою  імпрезою  «Їх подвиг на віки»  та Уроками мужності,  присвячених   Дню пам’яті та  примирення засвідчили вихованці ліцею повагу до  тих, хто приніс на вівтар Великої Перемоги своє життя, хто поліг у боях заради щастя інших у роки Другої світової війни.

 З позицій сьогодення події тих далеких буремних  і, безперечно, славних сторінок нашої  історії  вимагають  переосмислення і глибинної роботи совісті. Традиція відзначення в Україні Дня пам’яті та примирення лише зароджується,  що свідчить про  потребу нинішньої генерації в утверджені гуманістичних принципів мирного добросусідства,  збереження історичної пам’яті, пошанівку героїв, що ціною власного життя відстоювали свободу свого народу.

Ветерани,  герої війни: Орел Павло Гаврилович, Афанасьєв Борис Анатолійович, Ванічев В’ячеслав Васильович, Панкратієв Сергій Михайлович  -  поділилися своїми  найяскравішими спогадами  про  пережиті лихоліття війни, мужність та героїзм українського народу у роки Великої  Вітчизняної  війни.

Ліцеїсти  щиро подякували ветеранам за їх мужність і величний подвиг. Пісні воєнних  років,  поезії,  відеофрагменти кінофільмів зворушували і не залишали байдужими  ліцейну родину та гостей.

Світлини >>>