1 вересня стало справжнім святом для вихованців Українського гуманітарного ліцею КНУ імені Тараса Шевченка. Традиційним залишилося урочисте проголошення клятви ліцеїста для 8 класів і тих, хто поповнив ліцейну родину. Учні на уроці безпеки отримали інструктаж з техніки БЖД та алгоритм дій під час сигналу «Повітряна тривога», пройшли навчальне тренування з відвідуванням укриття. На уроках знайомства учитель української літератури Доненко Л.О. продемонструвала ліцеїстам фільм, нашого випускника, режисера Тараса Томенка «Будинок Слово» про трагічну долю українських письменників, які потрапили під сталінські репресії. Учні долучилися до активного обговорення нескорених українців. Учитель історії Гольденберг Я.М. провів урок історії ліцею для учнів 8-9 класів. Вихованці відчули справжній дух закладу, познайомилися із засновниками УГЛ. На тематичному уроці «Ми українці: честь і слава незламним» кожен ліцеїст зміг поділитися своєю життєвою історією, що є частиною боротьби українського народу за право бути незалежними, захищаючи до останку свою країну від російського вторгнення. Представники Піклувальної і Батьківської ради привітали учителів та учнів з початком нового навчального року. Відеозвернення Лесі Брацюнь, Ніни Матвієнко та Петра Кононенка надало натхнення і віри кожному з ліцеїстів. Приємною несподіванкою стала зустріч з заступницею директора Українського інституту в Лондоні пані Марією, яка теж привітала учнів і вчителів зі святом. Вихованці відчули психологічну підтримку і від вихователів, які на Всеукраїнському уроці ментального здоров’я «Ти як?» надали можливість відчути себе в безпеці.

На перервах діти прикрашали блискітками фліпчарт із зображенням герба ліцею, ділилися своїми враженнями від літніх спогадів. Доброзичлива атмосфера, усміхнені вихователі, вчителі, теплі обійми – таким запам’ятали 1 вересня ліцеїсти.

Хвилиною мовчання ми згадали тих, хто загинув у війні з росією. Саме завдяки вам, наші незламні герої, ми можемо розпочати навчальний рік і продовжувати жити з вірою в Перемогу.

Разом до Перемоги!

Слава Україні!