Мова  - це наша  національна ознака.
В  мові  -  наша  культура,  сутність нашої свідомості
Іван Огієнко

 

 9 листопада в УГЛ – день особливо насичений і напружений, День пошанівку рідного слова, День високої орбіти й інтелектуально-духовної спроможності українства у змаганні в царині рідної культури  за право стояти як рівний серед рівних поміж світових велетів освіти, науки, мистецтва.

 З вітальним словом звернулася до ліцеїстів директор Ганна Стефанівна Сазоненко, яка наголосила на провідній ролі інтелігенції в піднесенні рідної культури, необхідності засвоєння джерел української духовності. З особливою теплотою говорила  директор  про високі поривання молоді у здійсненні своєї мрії – піднесенні престижу української держави, прагненні брати активну участь в її розбудові, стремлінні миру і розквіту, реалізації юних талантів.

 Особливою була атмосфера свята: урочистість тону, шляхетність думки, ошатність національних строїв, яскравість плакатів, мажорне скандування джерел рідного слова Лесі Українки, Тараса Шевченка, Олександра Олеся, Максима Рильського, Івана Франка. Усе було наповненелюбов’ю  до рідної мови - коду  нашої  нації.

  Цей день був знаковий і тим, що в ліцеї був проведений експрес-телеурок із культури мовлення заступником голови Київської міської державної адміністрації, випускницею ліцею Ганною Старостенко та мовознавцем і педагогом Олександром Авраменком. Для ліцеїстів 31(філологічної) групи  були запропоновані 4 блоки завдань. Учні вправлялися у наголосах, аналізували найбільш вживані помилки у використанні сталих виразів. Наприкінці уроку Ганна Старостенко провела міні-диктант «Дивовижне хобі».

  Також 0б  11. 30 уся ліцейна родина долучилася до написання диктанту всеукраїнської єдності.