День пам’яті героїв Крут

29 січня українська громадськість відзначає День пам’яті героїв Крут. 99 років тому молоді захисники Української Народної Республіки власною кров’ю вписали нову героїчну сторінку в історію українського визвольного руху. 300 юнаків - цвіт тодішньої української патріотичної молоді - поклали голови, захищаючи від інтервенції Українську Народну Республіку. То були гімназисти та молоді студенти, що ніколи в житті не тримали у руках зброю. Їхній подвиг надихає та додає патріотизму.

Тож в Українському гуманітарному ліцеї було вшановано пам'ять героїв. Ліцеїстами 11 групи (вихователь Полторацька А. Я.) підготовлено імпрезу «На Аскольдовій могилі - український цвіт». Поезії та перегляд відеосюжетів нагадали ліцеїстам про ціну, заплачену за незалежність України.

Майстерна акторська гра, зворушливе виконання патріотичних пісень підтвердили суголосність подій під Крутами з нинішніми подіями на сході України. Діти зуміли донесли до присутніх важливість героїчного минулого для сьогодення:

Ще юнаки, ще майже діти,

А навкруги і смерть, і кров.

«На порох стерти, перебити!» —

Іде на Київ Муравйов.

Полків його не зупинити,

Та рано тішаться кати:

Коли стають до зброї діти,

Народ цей — не перемогти!

                   Микола Луків «Крути»

Цей День назавжди залишиться світлим в нашій пам’яті. День подвигу та прикладу для майбутніх і нинішніх поколінь. День надії і любові до своєї Вітчизни. День пам’яті Героїв Крут.