День гендерної рівності та Міжнародний день проти насильства

У наш час, на зламі тисячоліть, життя ставить перед людьми безліч питань, які змушують по-новому подивитися на світ, цінності, які всім і завжди здавалися очевидними. Серед них чи не найгострішими є проблема взаємозв'язку людини й природи та питання про розподіл ролей у суспільстві між чоловіками та жінками.  У такому  контексті 24  листопада  в  ліцеї відбулася зустріч-діалог,  яка висвітлила гендерний вимір взаємовідносин між чоловіком і жінкою. Нашими гостями були:

- Ірина Суслова - народний депутат України;
- Юлія Макарова - представниця ГО Ліга захисту прав жінок "Гармонія рівних";
- Вероніка Мудра - голова ГО "Біла стрічка", випускниця ліцею;
- Анна Діанова - художниця, тематикою робіт якої є жінка та жіночі права. 


Ірина Суслова  ознайомила нас із поняттям гендерної рівності в Україні. Кожен міг висловити власну думку щодо дотримання рівних можливостей між чоловіками і жінками у різних сферах життя. Також ліцеїсти обговорили проблему домашнього насильства з випускницею ліцею, головою громадської організації «Біла стрічка» Веронікою Мудрою та представницею ГО Ліга захисту прав жінок "Гармонія рівних" Юлією Макаровою.

 Вікторія Петошина,
ліцеїстка  22 групи 

Індивідуально-особистісні теми, такі як: гендерні стереотипи, сексизм, взаємовідносини між людьми, насильство у всіх його проявах, і як з ним боротися, теми, що стосуються кожного, були сьогодні ключовими під час зустрічі з Іриною Сусловою, народним  депутатом; Веронікою Мудрою, головою  ГО "Біла стрічка", випускницею ліцею;  Юлією Макаровою, представницею  ГО Ліга захисту прав жінок "Гармонія рівних" та  Анною  Діановою – художницею.

Я в захваті від жінок, які змогли через інтерактивний діалог із нами  довести свою точку зору, донести свою позицію, доторкнутися до душі всіх присутніх, почути думки кожного. Дуже вдячна нашій випускниці Вероніці Мудрій за такий інтерактив і можливість відчути те, що ти здатен змінити суспільство й світ на краще. Я б із задоволенням приєдналася  до цієї справи у майбутньому, бо вважаю, що все в наших руках, і ми маємо відстоювати права тих, хто боїться або не знає,  як зробити це самостійно.

 Карина Мамонова, 
ліцеїстка 24 групи