День Єднання в ліцеї

Сьогоднішній ранок 16 лютого 2022 р. ми, учні і вчителі Українського гуманітарного ліцею, розпочали з підняття прапора та урочистого виконання Державного гімну України.

Для нас це не є чимось незвичайним, адже навчальний процес у ліцеї щодня починається зі звучання українського славня.

Проте нині ми живемо в особливий час випробувань для країни і для кожного з нас. 8-й рік війни, яку проти нас веде східний сусід, позначений черговими викликами і загрозами, новою хвилею військової ескалації, інформаційно-пропагандистським, морально-психологічним тиском на українське суспільство. Тож на часі Указ Президента України № 53/2022 від 14 лютого 2022 року «Про невідкладні заходи щодо консолідації українського суспільства» і започаткування Дня єдності в країні.

Тому ми хочемо на цілий світ голосно й упевнено заявити:

«Ми – українці!

Ми патріоти до глибини душі, залюблені в рідну землю, рідну мову, рідну історію та культуру, в українську природу, в українську пісню. Ми сповідуємо цінності Миру, Свободи, Єдності, Соборності.

Ми сильні, адже об’єднані спільною метою: творити, навчатися, працювати, а отже – жити в Україні задля її процвітання, задля нашого кращого майбутнього.

Ми щирі у своїх прагненнях, а тому переконані: наша рідна чудова Україна була, є і буде! Віримо в нашу щасливу Долю і єднаймося, бо ми цього варті!

Україна понад усе! Слава Україні!»