У сучасному світі освіта і знання стали транскордонним та транснаціональним явищем, яке визначає прогрес та розвиток кожної держави. За цих умов міжнародне партнерство стає одним із базових принципів освітньої політики, забезпечуючи не тільки обмін інформацією, але й ефективне співробітництво, співтворчість...

Глобалізований світ цікавий у своєму розмаїтті, він спонукає до генерування нових ідей, але і вчить «свого не цуратись…».  Саме тому СПІВпрацю ліцею зі світовою спільнотою можна назвати СПІВдіяльністю; СПІВпартнерством; СПІВтворчістю. Така вільна діяльність, що формує і визначає вектори нашого майбутнього, не має меж, як не має кордонів європейський контекст історії української культури.

Інноваційний розвиток Українського гуманітарного ліцею ґрунтується на принципах гуманізму, демократизму, партнерства, толерантності, транскордонності, системності, відкритості, полімовності та вільного вибору індивідуальної освітньої траєкторії. Діяльність ліцею спрямована на посилення гуманістичних, етичних, культурних і міжнародних аспектів освіти.

Діяльність Центру міжнародного співробітництва ліцею спрямовується на поглиблення культурних зв’язків між країнами, налагодження прямих двосторонніх контактів між закладами освіти. Загальна мета діяльності Центру міжнародного співробітництва – сприяти інтеграції України у світовий освітній простір із збереженням і захистом національної самобутності, культури та традицій; тим самим сприяти розвитку в молоді розуміння європейського громадянства, почуття відповідальності за мир, солідарність, права людини, охорону довкілля та спільну культурну спадщину. Отже, основні напрями діяльності Центру можна визначити як:

  • вивчення історії, культури і національних традицій партнерської країни та України;
  • обмін інформацією в галузі педагогіки;
  • моделювання сучасних освітніх технологій;
  • педагогічний менеджмент;
  • проведення спільних конференцій, семінарів, діалогів, дискусій та ін.;
  • практичне стажування українських викладачів ліцею на базі партнерських шкіл і педагогів шкіл-партнерів в українському ліцеї;
  • розробка спільних освітніх проектів;
  • організація лінгвістичної та країнознавчої практики;
  • спільні дії з реалізації діяльності практичного, інформаційного та наукового характеру у сфері міжнародного співробітництва.

 

Про діяльність Центру міжнародного співробітництва у 2015-2016 н.р. за всіма напрями читайте у новому випуску часопису «Простір» за посиланням:

https://drive.google.com/open?id=0B-4kKmm5MXN1czNyNE84V1V4NFU