Благодійність – найвища чеснота

Благодійність... Людяний і людський крок, на який, на жаль, у реальному житті не кожен здатний. Не просто поспівчувати, не просто любити, не просто бути добрим, а, відкинувши власні інтереси й проблеми, поспішати на допомогу іншим!

Не кожен сьогодні готовий передати кошти іншому, навіть розуміючи те, що цій людині гроші дуже потрібні. «Головне, що це не зі мною», «моя хата з краю, я нічого не знаю» - шкода, але ці фрази можуть прозвучати з вуст багатьох людей... Саме тому наш Український гуманітарний ліцей виховує одну з найголовніших чеснот – милосердя.

20 вересня  Учнівським парламентом був проведений благодійний ярмарок «Благочинна сова». Діти та вчителі об‘єдналися задля єдиної мети -  зібрати кошти тим, хто цього потребує. Це було креативно! Хтось продавав книжки, хтось солодку випічку, а хтось  -  вироби, які зробив власноруч. Усе було гарно, цікаво та дуже смачно:). На нас мудрими очима дивилися сови, совенята – печиво, кекси,  закладки, вишивки, картини, паперопластика. 

    Ми зібрали 9 тисяч гривень! І ці кошти підуть на допомогу недоношеним діткам та 14-річній Ірині, яка з 5 років стала інвалідом та може, взагалі, перестати ходити.

    Я вдячна долі, що вчусь у такому закладі освіти, де навчають дітей благородності, щирості  та одній простій  істині:  ми всі - родина, а родина має допомагати у скрутному становищі.

 

Дарина  Михайлюк,  член Учнівського парламенту