Бесіда із Блаженнішим Любомиром Гузаром

В Українському гуманітарному ліцеї КНУ імені Тараса Шевченка відбулася традиційна зустріч із надзвичайно мудрою людиною, патріотом України, членом ініціативної групи «Першого грудня» Любомиром Гузаром.

Зустріч відбулася у формі діалогу. З Любомиром Гузаром ліцеїсти говорили про сутність духовного життя людини, шляхи подолання нею зла, про необхідність консолідації українського народу навколо сакральних понять: Людина – Бог – Батьківщина.

Владика вважає, що проблеми українців можна вирішити, звільнившись від імперської хвороби пошуку ворога, переключившись на особистісне зростання кожного в річищі добротворення.

«А для вас, ліцеїсти, - наголосив Блаженніший Любомир, - таке зростання може бути досягнуте щоденним напруженням сил у навчанні та результативністю ваших здобутків».

Владика підкреслив, що патріотизм народжується від виконання 4 заповіді «Шануй батька і матір свою» та любові до землі - годувальниці, на якій живеш.

Директор ліцею Галина Стефанівна Сазоненко звернула увагу ліцеїстів на необхідності серйозного, відповідального ставлення до життя та порадила прислухатися до мудрих настанов духовного світоча нації.