Бенефіс театральної студії ліцею «Мельпомена»

Прем’єра вистави ліцейного театру «Мельпомена»  – це завжди свято – чи це водевіль, чи комедія, чи драма… Цього року наші ліцейні актори під керівництвом режисерів та керівників Л.Г.Василенко та С.Д.Легін, музичного керівника О.Й.Кучер презентували виставу «Alea jacta est» («Жереб кинуто») за п’єсами Ю.Грушуса «Любов, джаз і чорт» та Г.Міллера «Жорстока гра».

Що полонило серця глядачів?

Найперше – актуальність сучасної драми. Адже вистава порушила ряд таких важливих у житті підлітків питань: перше кохання і перші розчарування, вірність і зрада, конфлікт батьків і дітей, пошук сенсу життя, причини і наслідки жорстокості підлітків, одвічні питання вибору людиною власної життєвої дороги. Особливості психології та поведінки підлітків, почуття і відповідальність, мрії та реальність – ось протиріччя, які спонукають нас замислитись.

А ще – блискуча, емоційна, глибоко психологічна гра акторів літературної студії: ніжність і щирість Беатріче (актриса – Марія Чуєвська), запальний бісівський характер Андрюса (актор – Олекса Бойчук), максималізм Юлюса (актор – Антон Криштопа), виваженість і порядність батька Андрюса (актор – Володиир Маслов), гуманізм і шляхетність батька Юлюса (актор – В’ячеслав Чорний)…Усі актори на сцені відтворювали характер та емоції, які ніби рентгенівські промені висвітлювали егоїзм сучасних підлітків.

Особливий респект нашим вокалістам – Юлії Котвицькій, Юлії Кришевич, Дар’ї Сорокіній. Їх голоси запалили любов’ю до джазу не лише головних героїв п’єси, але й глядачів.

Життя кожному з нас  кидає жереб. І ми приймаємо цей виклик або мудро і гідно проходимо випробування, або підступно капітулюємо перед труднощами. Дякуємо керівникам театральної студії «Мельпомена», акторам ліцею за майстерність і талант, які надихають нас до гідних помислів і вчинків!

                                      Ірина Головай, учитель української літератури