Батьківські діалоги в ліцеї «Випускник-2015»

Актуальною та корисною для батьківської громади ліцею була зустріч  із  директором УЦОЯО І. Л. Лікарчуком, доктором педагогічних наук, професором та проректором з науково-методичної роботи КНУ імені Тараса Шевченка В.А. Бугровим, кандидатом філософських наук, професором.

Ігор Лікарчук  розповів про нововедення ЗНО у 2015 році, які внесені після ретельного аналізу. За його словами,  у цьому році, для того щоб зробити оцінку зовнішнього оцінювання об’єктивною, було вирішено запровадити поріг «склав ЗНО» та «не склав ЗНО». «Усі, хто не склав ЗНО - не можуть стати студентами. У 2015 році Український центр оцінювання якості освіти впроваджує тести дворівневої складності з української мови та  літератури, математики, окрім того,  ДПА з української мови буде поєднана з тестом ЗНО»,- пояснив директор УЦОЯО.

Володимир Бугровпроректор із науково-методичної роботи КНУ імені Тараса Шевченка зупинився на нових правилах прийому до Київського національного університету імені Тараса Шевченка у 2015 році та наголосив, що право на першочергове зарахування до університету, мають вступники, які в поточному навчальному році отримали повну загальну середню освіту в Українському гуманітарному ліцеї, переможці та призери Олімпіади для школярів Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Ганна Сазоненко, директор ліцею, кандидат педагогічних наук, народний Учитель України закцентувала увагу на посиленні контролю з боку батьків за підготовкою дітей до ЗНО та підкреслила, що особливу увагу слід звернути на відвідування ліцеїстами консультацій із підготовки до ЗНО, які проводять учителі ліцею.

Батьківська громада, а саме: Малашок В.В., мати учениці 32-ї історико-філософської групи, Романчук В.В., батько учениці 34 юридичної групи, Мізіна С.П., мати учениці 31 філологічної групи, Ладивір С., мати учня 33 економічної групи, поставили питання та висловили подяку педагогічному колективу та директору ліцею Сазоненко Г.С. за можливість почути з перших уст  про нововведення у  складанні ЗНО 2015 року та правила прийому до найкращого рейтингового закладу України -  КНУ імені Тараса Шевченка.