Авторська зустріч

Нещодавно в ліцеї відбувся змістовний та цікавий інтерактивний діалог з Любком Дерешем, молодим, сучасним, креативним письменником. На перший погляд, спокійний та соромязливий, коли почав розповідати про своє життя та творчість, перед ліцеїстами постав інший Любко - сильний та емоційний.

«Я пишу книги з 16 років. Писав десь до 24, а потім вирішив, що пора закінчувати з цією писаниною. І я зробив собі реабілітацію після занять літературою. Багато подорожував, думав. Лише з часом я зрозумів, що моя природа – писати. І я почав писати по-іншому, так, що це стало приносити мені задоволення», − поділився письменник своїми роздумами.

Ліцеїсти, зацікавлені сучасною прозою письменника,  поставили безліч питань про  історію написання романів  «Остання любов Асури Махараджа» та «Миротворець»,  про  події  із особистого життя письменника (навчання в ліцеї м. Львова, близька тема для ліцеїстів),  про плани на майбутнє, про натхнення (де саме письменник черпає наснагу для написання творів). Любко Дереш був приємно здивований ерудицією ліцеїстів,  які побажали йому творчих  злетів.