XVIII Всеукраїнська олімпіада з економіки

Через тернії до зірок

Усяка школа славна не числом, а славою своїх учнів.

М. Пирогов

23 березня 2015 року стартувала XVIII Всеукраїнська олімпіада з економіки. Нелегким та тернистим був шлях до цієї олімпіади, адже коштів у державному бюджеті на її проведення не знайшлося.

Завдяки ініціативі справжніх патріотів України, які дбають про майбутню економічну еліту: декана економічного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, заслуженого діяча науки і техніки України, лауреата державної премії України в галузі науки і техніки, доктора економічних наук, професора, члена-кореспондента НАН України В.Д. Базилевича; директора Українського гуманітарного ліцею Київського національного університету імені Тараса Шевченка, народного учителя України, кандидата педагогічних наук Г.С. Сазоненко; директора Фінансового ліцею, відмінника освіти України, голови Асоціації керівників шкіл м. Києва Ю.В. Шукевича, а також за підтримки меценатів, громадськості, батьків Українського гуманітарного ліцею олімпіада з економіки відбулася.

Для кращих знавців такої важливої в сучасному житті науки як економіка, що приїхали з 24 областей України та м. Києва, незабутнім стало відкриття олімпіади, яке відбулося в стінах славетного закладу – економічного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка.  Команди, членів журі, гостей радо вітали студенти університету.

З вітальним словом виступив голова журі В.Д. Базилевич; головний спеціаліст Департаменту освіти і науки виконавчого органу Київської міської ради О. В. Батечко; методист Інституту інноваційних технологій і змісту освіти О.М. Бурлака. Кульмінаційним моментом церемонії відкриття олімпіади став виступ директора УГЛ КНУ імені Тараса Шевченка Г.С. Сазоненко, яка сказала: «Незважаючи на всі труднощі та перепони, XVIII Всеукраїнська олімпіада з економіки стартувала. Ви - обдаровані й талановиті, вже переможці! Нові випробування для Вас це й новий старт, «перша сходинка» до вступу на економічний факультет першого українського університету в міжнародному рейтингу QS». Ганна Стефанівна зазначила: «Недаремними були наші зусилля, адже за Вами – наше майбутнє, бо Ви – наша віра і любов».

Змістовною та продуманою була мистецька частина олімпіади, запропонована нашим ліцеєм. За сприяння Віце-прем’єр-міністра, міністра культури України Кириленка В.А. було організовано перегляд вистави «Увертюра до побачення» на Малій сцені Українського національного театру імені Івана Франка. Унікальна вистава за новелою І Я.Франка «Сойчине крило» у постановці відомого режисера Андрія Приходька вразила сценографією, музичним оформленням, блискучою акторською грою. Глядачі шквалом овацій, вигуками «Браво», квітами вітали народного артиста України Остапа Ступку та заслужену артистку України Наталію Корпан, дякуючи за радість зустрічі з Прекрасним.

Ось і минули три напружені дні роботи: написання тестових та творчих завдань, вирішення надскладних задач, крім того, незабутні екскурсії містом Києвом, які для членів журі, керівників команд та учасників олімпіади підготували та провели учителі УГЛ КНУ імені Тараса Шевченка, підбито підсумки олімпіади. Сазоненко Ганна Стефанівна, звернулась з пропозицією проведення Міжнародної олімпіади з економіки в Україні. Цю ідею всі присутні прийняли 100% та привітали гучними оплесками.

У нелегкій та напруженій боротьбі учні ліцею гідно виступили на олімпіаді, посівши перші місця (Денисенков Микита, учень 33 групи та Невінчана Наталія, учениця 23 групи), а також друге місце (Бодня Ганна, учениця 33 групи). Наталія Невінчана, яка вперше, взявши участь в олімпіаді з економіки, стала абсолютним переможцем серед учнів 10-х класів. Викликає захоплення Денисенков Микита, який третій рік поспіль завойовує перші місця. З впевненістю можна сказати: наше майбутнє в гідних руках!

Віват, переможцям! Бажаємо подальших успіхів та нових звершень!