1 грудня 1991 року відбувся Всеукраїнський референдум. Це важлива дата в історії нашої країни. На референдумі понад 90% українців проголосували за незалежність України.

 «Найважливіша риса людини, коли вона дотримується слова», - це  блискуча відповідь Леоніда Макаровича Кравчука на запитання ліцеїстки:  «Яка риса людського характеру викликає у вас повагу?» Леонід Макарович дотримався слова. Саме в цей пам’ятний день в стінах нашого ліцею відбулася традиційна зустріч із Першим Президентом  незалежної України, головою Піклувальної ради ліцею Л.М. Кравчуком.

Леонід Макарович розповів нам про важливість голосу народу, про те, що за нами майбутнє України.  Звертаючись до нас, він сказав: «Шановні мої молоді друзі, дуже радий можливості спілкуватися з  вами, мені приємно говорити вам, що Референдум – це найважливіша подія в боротьбі України за її незалежність. Для вас це  –  історія, а для мене – життя. Сьогодні вам розбудовувати нашу державу,  ви – творці  щасливого майбутнього».

Ліцеїсти мали змогу відкритого діалогу,  у ході якого Перший Президент відповів на всі запитання. Ми щиро вдячні вам,  Леоніде Макаровичу,  за зустріч та натхнення вчитися й розвиватися самому на благо нашої рідної України.

Діалоги, як і завжди, вела Ганна Стефанівна Сазоненко, наш директор, народний вчитель України, кандидат педагогічних наук, яка блискуче володіє аудиторією, вміє створити особливе інтелектуально-енергетичне поле. «Особистість плекається особистістю, а характер виховується характером, - резюмувала Галина Стефанівна. 

 

 Вікторія Петошина,
учениця 22 групи