Традиції ліцею

1 грудня у День національної єдності з нагоди Всеукраїнського референдуму в Українському гуманітарному ліцеї відбулася  зустріч-діалог із Першим Президентом незалежної України, головою Піклувальної ради Л.М. Кравчуком. Учителі, ліцеїсти, батьки -  вся ліцейна родина -  щоразу переживають  неповторні хвилини радісного очікування мудрих порад.

У розмові було акцентовано увагу  на концептуальному значенні  референдуму 1991 року,  завдяки якому Україна стала  незалежною державою,  яку знаною сьогодні у всьому світі, бо право на незалежність і європейський вибір вона відстоює  нині ціною своєї  крові.

Домінантою зустрічі  стала розмова про актуальні події сьогодення:  зовнішній та внутрішній вектори політики, єдність країни, доля Сходу України,  енергоблокада Криму, ставлення до Російської Федерації та загальнолюдські цінності.

Діалоги, як і завжди,   вела Ганна Стефанівна Сазоненко, директор ліцею, народний вчитель України,  кандидат педагогічних наук,  яка  блискуче володіє  аудиторією, провокує на дискусію,  вміє створити інтелектуально-енергетичне поле.

Ліцеїсти  у спілкуванні виявили  обізнаність у політиці, економіці, праві, історії, небайдужість та свою безпосередню причетність до долі України.  Їх запитання були відвертими та логічними.

Настанови Леоніда Макаровича  спонукали ліцеїстів замислитися над своїм майбутнім та майбутнім рідної країни.

Перший Президент, дякуючи ліцейній родині за дух життєтворчості, бажання зростати і діяти заради блага кожного і всіх  в ім’я добра і миру, сказав:  «Ліцей під керівництвом    директора  Ганни  Стефанівни був і залишається,  дійсно,  першим унікальним закладом,  що виховує саме національну еліту нашої держави».

Запрошуємо до перегляду світлин >>>