Є постаті, скрижалі й імена!  


    Сьогодні День пам’яті В’ячеслава Чорновола, провідника українського національно-демократичного визвольного руху,  Героя України, члена Піклувальної ради ліцею.   Пройшло 22 роки від дня загибелі лідера української нації. За цей час виросло уже нове покоління українців, які знають про Чорновола з підручників історії, радіо та телепередач. Ми, вчителі,  які працюють в ліцеї багато років, мали щастя зустрічатися  з цією Людиною, відчувати його надзвичайну енергетику, бачити його особливу усмішку, перейматися його оптимізмом, вірою в Україну, яку він так любив… 

    І тому так важливо зараз передати молодому поколінню свої спогади про Чорновола, своє сприйняття цієї  надзвичайної людини, свій біль втрати, який не вщухає. Якою була б Україна з Чорноволом? Вона була б іншою! Можливо такою, про яку він мріяв!

   Чому до цього часу не названа справжня причина його загибелі, а точніше вбивства? Хто був замовником цього злочину? Ці та інші питання обговорили ми з учнями 31  (історико-філологічної) групи на годині спілкування, присвяченій пам’яті В’ячеслава Максимовича.

«Україна починається з тебе!» Ці слова Чорновола мають стати дороговказом для кожного українця.                                

Людмила Гребенюк, заслужений учитель України